neděle 26. ledna 2014

Bahenního skřeta na Vás!

Za dávných časů nalezena v předlouhé pavučině internetu 



"Já se jim divím, já se jim opravdu divím, stojí to za to? Když se na ten les, svět kolem a blogosvět dívám svýma očima.... já Ti prostě nevím, vidím úplně jiné věci než oni."


 "Tvore, to je sice pěkný, a Tvůj pohled je vlastně všímavější, ale soudit podle sebe nemůžeš. To, co vidíš Ty, bohužel už nikdo vidět nemůže!" 



"Já to vím, moc dobře to vím, ale stejně mi to nedá. Hádá se to často, jako čertí slepice, a že čertí slepice jsou tuze hádavý kur!! Takhle, kdyby na tom tvor byl jako oni, to by se mu to psalo, ale v lesích to není růžové, je tu starostí až nad koruny stromů a v mokřadech to taky bublá. Jen co se tvor vyhrabe z otoků a všech tělesných neduhů, které na něj v těžkém období dolehly, jsou tu další a další věci."



 "Co naplat, Tvore, sám moc dobře víš, jak pokroucená dnešní doba je. To se hlásá na oko a pro společnost věcí, a přitom nedej čert, abys takovou věc upřímně a otevřeně udělal."



"Hnal bych to jako Žižka, sudlicemi, palcáty! Vozovou hradbu na ně!! Co bych v lese našel, tím bych tu prohnilou společnost vyplatil, až bych z nich duši vytřásl. Upřímnost se dnes nenosí, nenosí se ani osobitost, nenosí se nic z niterna, všechno je to jen naučená, nafouknutá bublina lží a kdo jí vidí, musí stranou, čert vem jeho jedinečnost. Upozorňovat většinu na její chyby, dát najevo nepravosti, které na Vás někdo napáchá, to v dnešní době nikdy nemůžete. Rádoby chytrolíni, naheslovaní nízkoškoláci filosofují a slovíčkaří ve svém dokonalém a nabubřelém pozlátku. Pouhé sdělení faktu a upřímnost, označí za "stěžování", "hysterii", "fňukání" a dokud nejste jen frázovití pozitivové, nemůžete se s nimi vůbec ani bavit. Vy jste pro ně už v pytli tragédů, fňukalů a řešitelů. V jejich pojetí ovšem ono "fňuknutí" nabývá úplně jiných rozměrů, oni už se můžou  "rozhořčit" a "vyjádřit" u nich už je to bráno, jako názor a hrdost a takhle to je úplně se vším. Udělejte cokoliv Vy, kteří jste citlivější, vnímavější a budete za špatné, ale jakákoliv jiná kývací loutka společnosti, byť je sebehloupější , ale je tolerována, tu věc v poklidu bez opovržení publika může udělat.



Tvore, tvore, tímhle sis podřezal pěkně silnou větev, to už se na Tvé příběhy nikdo nebude koukat natož se sem vracet, a že ještě musíš sepsat Usnesení konsilia, Zásoby pro osazenstvo, dlouhou a trnitou cestu za klidem a další...nechme se  tedy překvapit.





S přáním klidné neděle Vyvrhell (každým coulem)


6 komentářů:

  1. Neboj, Tvore, já se budu pořád vracet. :-) A moc ráda! Samotnou mě mrzí všechny ty "kauzy", které teď hýbou blogosvětem a pořádně nevím, co si o nich mám myslet... jako by snad blogování nemělo být v prvé řadě koníčkem, zábavou, odreagováním, a teprve potom čímkoliv dalším. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, to jsou slova, kterých si vážím. Vím, že ve své podstatě jsem více ovládána pochmurnými náladami a nemám články, nad kterými by se lidé radovali, ale to mě dělá tím, kým jsem. Blog je pro mě místem, kam píšu ráda a i takové "pohoršení" jsem napsala ve chvíli, kdy jsem odložila starosti stranou. Nerada bych sem psala bez nálady a jen proto, že musím. O to víc se potom divím, co tu může vznikat, někdy to postřehnu probíhající, někdy až zpětně zjišťuji a začne mi to vrtat hlavou a to je potom k těm všem věcem, co člověk řeší v běžném životě takové smutné, že se na blog vrací s myšlenkou, že se někde zase někdo hádá.

      Vymazat
  2. milý lesní tvorečku, nemusíš se vůbec bát, že kvůli Tvému názoru sem někdo přestane chodit, spíš by sem mělo začít chodit víc lidí, třeba by se konečně něco důležitého dozvěděli! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mila lisko, dekuji Ti, musim to tu radne zvelebit, a treba si lidé cestu najdou. :-) Vim, ze ty me clanky jsou prapodivne a ne kazdemu se zamlouvaji, inu to jsem ja, tvor.
      Proto jsem rada, za ctenare, kteri tu uz jsou. :-)

      Vymazat
  3. Jo jo, je to prostě k pláči. Ale víš co? Nekoukat na to, nečíst, nevšímat si a užívat si klidu a pohody :). Já sem chodím tuze ráda, ale poslední dobou tu není mnoho čtiva, takže se přimluvuju za nápravu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, máš pravdu. Ať si dělají co chtějí, raději budu pracovat na nápravě. :-)

      Vymazat

Děkuji Vám, že mi tu necháte svůj otisk, šlápotu v blátě, pár slov na kůře stromu :o)