pondělí 20. ledna 2014

Ani jedno oko v lesích nezůstalo suché






Odmlka sem a pomlka tam, tvor míní a les mění. Tato lesní  pseudorecenze čeká ve svém blogochlévku už nějaký ten měsíc a další články taktéž, nuže než se vrátíme k řádnému psaní, dovolte mi pomlku utnout tímto příběhem...



Kam oko dohlédlo, odevšad přicházeli lesní tvorové a zvěř s tím, že se dozvěděli o Moořím pádle, a že se nehnou z místa, dokud jej nevyzkouší. Nu prosím, pobízím je k usazení na čerstvě vyklepaný mech. Dovolím Vám ono zázračné okozkrášlovadlo vyzkoušet, ale nemyslete si, že to půjde jen tak. Rozuměj, každý přeci ví, že na to, aby mohl zkoušet takovou věc, musí mít to, čemu se v lidském světě říká řasy, a že ani sebelepší okozkrášlovadlo Vám překrásné hledy nevykouzlí, i kdyby jste se na mech postavili, když ty řasy nemáte. To si myslím, je pro začátek nejdůležitější  informace, se kterou souhlasím i já tvor. Každému tvoru nebo člověku sedne něco jiného, každý má i jiné řasy. Tvor kdysi míval, sice krátké, ale husté řasy, jenže léta plynou, letokruhy přibývají a jestliže se má odeslat recenze včas, nezbývá než i s polámanými a vypadanými řasami  začít psát.
  Nuže, den před narozeninami lesního tvora doputovalo dosti pobité pádlo do schránky. Nechci si ani představovat, co si po cestě muselo vytrpět. Krabička pomačkána, ale pádlo se zuby nehty drželo pohromadě.  Po rozbalení nastalo ticho a váhavé myšlenky už se vkrádaly pod kůru. Zlí jazykové tvrdí, že vyschlo po měsíci a já mám přece ještě poklad od Lumene, přeci nebudu otevírat ještě další? Jenže, co by na to řekla  Moora, kdyby se mělo čekat až vyschne Lumene? Nedalo se nic dělat, Lumene nyní přebývá ve spánkovém režimu a do popředí  se dere Moří pádlo.
   Po otevření jsem nevěděla, jestli se mám začít smát na celý les a nebo začít plakat. Hrůzně vypadající pidi kartáč se na mě zubil celý opatlaný od řasenky a myšlenka, že si takovou věc dám k oku ve mně vyvolávala vlnu lechtání. Je Vám asi jasné, že první  zkušební líčení dopadlo katastrofálně, řasenka byla po celém víčku, skoro až za ušima, a co hůř večer nešla vůbec  žádným odličovačem odlíčit.  Jako ve snách jsem se s červenýma očima dostala do pelechu a přála jsem si , abych na tuto zkušenost do rána zapomněla. Další den jsem se pádlu vyhýbala největším obloukem, asi tak jako když na Sever Čech putujete z Moravy přes Slovensko. Naštěstí ale přišla záchrana, a já si u krásnomodrookaté Šárky přečetla další výborný tip , tentokráté na odličovadlo očního make up. Rychle jsem popadla potřebné finance a vydala se pro odličovač. Další den jsem si přivstala a rozhodla se vyzkoušet  ještě jednou ono zázračné okozkrášlovadlo a vida, člověk to nesmí nanášet jen tak, jako když starý medvěd máchá tlapou v úlu snažíc se o získání medu, musí si řasenku nejprve otřít, třeba o kapesník a pak pomalu, ale tak jak je zvyklý, jako s běžným kartáčkem nanášet.  Řasenka Vám pokud máte řasy v tak dezolátním stavu, jako já nevykouzlí vějíř jako paví ocas, ale pokud si nebudete nanášet řasenky moc, svůj účel splní. Zvýrazní Vám Vaše přírodní řasy, budou černější, trochu natočené a do večera Vám nebude ani moc opadávat nebo se drolit.( Po celodenním testu mezi dětmi je úspěchem, že se jen trošku oklepe, chápejte ve smyslu, tohle by bez újmy nevydržela žádná. ) Nevyrovná se sice tvorem oblíbeným One by One nebo Lumene, které mu řasy i prodlouží, ale jako beznadějný propadák bych tuto řasenku neoznačila. Nemohu soudit jen ze svých řas, když ty jsou, jak už tu bylo zmíněno ve velmi špatném stavu. Pro bližší prozkoumání přikládám fotodokumentaci a doufám, že těchto pár slov, Vám jako názor lesního tvora bude připadat dostačující. Ještě jednou děkuji  Mooře, za možnost zapádlovat si v lesích.



Nesmělé pádlo ve společnosti Ámose


Stud pomalu mizí Ámos drží dohled

Odhalené pádlo a obdivné i rozpačité pohledy


Poněkud unavené oko lesního tvora




Kterak unavené řasy toužily po slávě


Polámané a vypadané řasy, jako když se lesem prožene vichřice lámajíc stromy kolem



Kde nejsou řasy, tak se vějíř konat nemůže



černobílá chvilka



Na závěr dodávám, jak už jsem na začátku zmínila, že tento příběh, byl sepsán již před několika měsíci, a jistě by nějaký ten den mohl ještě býti neviděn, ale jelikož se mi nechtělo navazovat rozhořčeným nebo přespříliš hloubavým tématem, zvolila jsem už v tak pochmurném počasí a blogonáladovosti něco lehčího. Taktéž pro případné dotazovníky rýpavé uvádím, že nikdy jsem žádnou řasenku nenanášela v "jedné" nebo v "druhé" vrstvě. Přiložené fotografie jsou tedy výsledkem pročesávání do požadovaného efektu a opravdu nepočítám vrstvení.


S přáním klidného večera Tvor lesní čili Vyvrhell

4 komentáře:

  1. Jé, Vyvrhell je zpátky! To jsem ráda! :) K pádlu ale důvěru nemám, celá ta bublina kolem něj jen prolítla okolo mých uší a ztratila se do neznáma... a vlastně mi to vůbec není líto. :-) Mou nejoblíbenější řasenkou je už hezkou dobu SuperShock od Avonu a nějak na tom nehodlám nic měnit. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji za projevenou radost! :-) Já už jsem dopádlovala ani ne měsíc od vyzkoušení. Po tom otoku oka, jsem se nějaký čas nemalovala a pádlo mělo setsakramentsky krátkou životnost, a tak jsem se neodvážila si jej dát po uplynutí vyznačené doby znovu na řasy, pravdou ale je, že i přes špatný stav řas jiné řasenky udělají větší službu, a proto jsem se vrátila ke svým stálicím a pádlo nechávám vodákům. :-))

      Vymazat
  2. jupííí, vítej, lesní tvorečku, zase v blogosvětě! :) náhodou máš řasy moc hezké! a o pádle bych uvažovala jen tehdy, kdyby se prodávalo s očičkama, jak jsi ho nafotila! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice dekuji, mila lisko, za takove privitani. :-) Přes svou ostruzinu jsem v blogosvete stale, ale clanky se přes ni psat nedaji, a nez se uvolni misto u lesniho pristroje, to je doba. :-)) Dekuji Ti taky za kompliment, i kdyz vim, ze moje rasy na tom byly drive lepe, a to se potom muze pouzit i levna rasenka a oko prokoukne. Nemam urcitou barvu jsou to takove draci oci, to si rikam vzdycky, kdyz je lidé neumi identifikovat, kam se hrabou na zelene, modre, nebo hnede, inu lesni smes je lesni smes. :-))

      Vymazat

Děkuji Vám, že mi tu necháte svůj otisk, šlápotu v blátě, pár slov na kůře stromu :o)