úterý 21. května 2013

Cestami Lesní země


Jeden z pramenů Lesní země

Ad fontes ad libitum ad omnia paratus

V mém případě až s koleny zabořenými v blátě. Jednoho dne, přesněji nevím kdy, neboť čas v lesích je pojem relativní, vychází tvor s jakýmsi prazvláštním přístrojem s sebou si nese už jen uzlíček, jidlo alespoň na jeden den, fotoaparát a nůž. Jeho kroky směřuji hlouběji do lesa, v jedné chvíli kope v zemi, aby našel starou podkovu, po druhé už se ale ošálit nenechá a dle starých map a frekvenci zvuku poznává, že tudy dříve vedl plot. Na první hledačské cestě sice nepochodí nijak slavně, ale řekněte, není v tom lese klid? Co na tom, že prší, že jste celí od bláta a místo rukou máte lopaty. Co na tom, že to chvílemi vypadá, jako kdybyste se hodlali prokopat až do samého nitra Země. Takové chvíle, kdy Vás nic netrápí se nedají vyvážit ničím.   


vody Lesní země 


Z pokladů Lesní země 

Alter ego hudební 


Jak je tvor podivně poskládán duševně to není možné shrnouti do pár vět. Pro co má cit, co jeho duši svědčí, co naopak jeho duši ničí, nelze jednoduše vypsat, a tak se v tichosti a s očištěnými botami na rohožce podívejte na jednu z mnoha části.


Památeční po dědečkovi 


Starý zaprášený akordeon,  dlouholetý a věrný přítel při pokusech samouka z části utišit tu touhu, která v jeho duší sídlí. Snad někdy za pár let už bude moci skromně říkat "umím hrát".


Možná je to jen sen a naivní přání, ale slyšel už někdy někdo to, co slyší tvor? Co vnímá skrze hudbu? A co teprve obrazy, které mu myslí běží při poslechu. To všechno tvoří nepopsatelný svět fantazie, a proto je lesní vyvrhell stranou od běžného dění ve svém vlastním světě, obklopen povětšinou severskými tóny, poetikou písničkářů, metalem a stále něco sepisuje, pobrukuje, tvoří.


Quidquid latine dictum sit, altum videtur.



6 komentářů:

  1. Je to je hezke :-) vazne se da v lese toto najit? Myslim ze jsou to tak malicke veci ze bych si jich ani nevsimla.. te mince treba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vse je to schovane hluboko v zemi, podle stari, nekdy to muze byt sice jen 10cm pod povrchem, ale kopat musis vzdy a taky musi mit clovek silu. :-)

      Vymazat
    2. a to hledáš s nějakým takovým tím pípacím pomocníkem nebo jen tak na zdařbůh? :)

      Vymazat
    3. Hledam s detektorem kovu, podle starych map a na mistech, kde se něco udalo. Na fotce je kulka a muze byt z doby Napoleona. :-)

      Vymazat
    4. Páni to musí být super! Být v lese, jen sama obklopená klidem a s pocitem že můžeš najít skutečné poklady!

      Vymazat
    5. Kdyz je clovek uz vsim tim ruchem presycen, tak je to dobry odpocinek, ale je mi jasne, ze ne kazdeho to muze bavit. Detektor, ktery mám vazi skoro 2kg a po peti hodinach se docela pronese, tak potom boli ruka.

      Vymazat

Děkuji Vám, že mi tu necháte svůj otisk, šlápotu v blátě, pár slov na kůře stromu :o)