pátek 26. dubna 2013

Zavři oči, když si budeš cokoliv přát!

wishlist

Vyvrhellovská přání


Kůra přání, mech stížností

Každý má svůj seznam přání a i tvor si někam sepisuje, co do svého lesního obydlí potřebuje. Sešel se čas s časem a nadešla ta správná chvíle, aby si připustil, že železná zásoba kosmetiky není nedotknutelná. Tentokrát to nevezmeme od podlahy, protože jak je známo, v lese je tak akorát lesní půda, větve, všemožní plazivci, brouci, mech, houby a žádná podlaha. Začneme proto od mechu. Co se  vlastně leskne v tvorových očích?



 Vůně kari parfém 

Nos tvora je velice vybíravý, jakákoliv vůně i sebelepší mu nevoní. Rozuměj, je mu z ní nevolno, hlavotoč, žaludkozvedač, věrní to trapiči. Jediná vůně, kterou snese je vůně čistoty, tak to ale nejde dál. I požádal tvor o radu a bylo mu doporučeno. Koláž utvořená výše, čertužel neobsahuje vše, a tak třeba  vůně Jil Sander Everose, nebo Sport nejsou vyobrazeny, přesto jsou jedněmi z možných kandidátek do počínající sbírky parfémů. V lesním výběru "nejlepší z nejlepších" je také velevážený svůdník Armani v dámském provedení, uhrančivá Chloé, nebo svůdná Miss Dior, a helemese najednou to jde se rozepsat, ale řádně to očuchej, ať se pak na flakony pouze nepráší.


Bílá jako sníh, co s tím?

Stále častěji se objevující sluneční paprsky, i tu v lese odhalují, jak je na tom tvor s barvou, pravá lesní? Povězte to rovnou, že je bílý, až to pěkné není. Tento rok je mu ale dovoleno na slunci pobývat, a tak než se mu podaří získat nějakou tu barvu, rád by vyzkoušel Fake Bake, recenze na tento výrobek viděl a po všemožném  zkoušení různých samoflekatců v letech minulých se rozhodl, že když už by něco před sluněním měl použít, tak asi už jen tuto věc.


Tělové máslo koriandr mazadlo 

 Tvor lesní je také tvorem mazavým, ani mazaným ani mazlavým. Co se mazání týče, když musí, tak musí, je sice pravda, že někdy tuto proceduru vynechá,  ale když to pěkně voní, jako třeba NIP + FAB mango smoothie, nebo božské NevO Milk and Honey, bude se mazat, jen je potřeba doplnit onu zásobu.



 Bioderma a Dermalogica s Benefitem 

Po micelární slzičce, která se v lesích objevila, i tvor uznal, že taková věc, jako micelární voda není vůbec špatná, a proto si ji rád pořídí. Kdo si četl článek u ruské kosmetiky Natura Siberica, ví, že prapodivná pleť, kterou vlastním, jen tak s někým nekamarádí a proto doufejme v dobrou spolupráci. 
Dermalogica je také výjimkou v péči o pleť, ale musí se s ní velice opatrně, protože i na mou mastnou, smíšenou, citlivou pleť je to velká čistící síla. Rozhodně je dobré mít ji při sobě, tvor nikdy neví. 

Kouzelné benefití obaly přímo sváději ke koupi, a i když výsledný efekt u tohoto benefitíka nemusí být 100%,  pro klid tvoří duše bych jej s dovolením vyzkoušel.


BB cream 

Žádný drogerkový  rádoby bb cream nesmí přes mech lesa, to bychom ho tu hnali. Dříve tvor používal make-up, ale nyní používá tónovací krém a nač kupovat předražený "tonovací" krém, jen proto, že má "BB" v názvu?
Skromný BB cream nacházející se mezi Dermalogicou a řasenkou od Bourjois nese název Missha perfect cover, všechny beauty blogerky už v tomto směru mají odzkoušeno a vědí, který z pravých BB creamů i nepravých je pro ně ten pravý a pokud ještě ne, tak i přesto vědí daleko více než já, ale po očichávání a pročítání vypadá Missha, jako dobrá volba pro mou pleť. Samozřejmě bych ráda vyzkoušela i jiné. Pro začátek však volím mademoiselle Misshu. Jakékoliv návrhy zkušenějších a znalejších rád vyslechnu.



Co tvora "snad" šlechtí

Je těžké přiznat si, že stíny ani tužky na oči nejsou nic pro tvář vyvrhella. Ať zkouší, co zkouší, nevypadá to tak, jak by si přál, a proto je jeho jedinou možností péče o řasy, kterou nyní musí trochu zanedbávat, ale jak jen to bude možné sáhne opět po nočním séru od Dermacolu a když se naskytne možnost, vyzkouší v tomto roce serum od Taliky a raději investuje do Lumene, Bourjois nebo bad gal , protože po zkušenostech s předraženými drogerkovými vyschlotinami už nic takového riskovat nechce.
(serum na obočí od Taliky je v očích tvora už nějaký ten rok a stále doufá, že by mu mohlo pomoci. )


Elegán pudr s nesmělou tvářenkou

Dávná studentská láska dermacol fixing powder zůstane zřejmě stálou, ale chuť vyzkoušet více než jen to "známé"  je silnější a proto se na seznamu objevil například i  translucentní pudr od značky lumene a  nebo Bourjois kompaktní pudr bio Détox organic ( pro beauty blogerky samozřejmě také známý, ale Vy víte jak to myslím.) Tvářenka je poměrně mladým členem kosmetické smečky, ale bez ní už by to opravdu nešlo, po obyčejných  tvářenkách tvora uhranula značka Illamasqua a mít třeba jen tvářenku od této značky ? Kouká zasněně do tůně a s jiskrou v očích připisuje na seznam.



Kam by vedlo líčení bez kvalitních štětců?

V lesích používám prozatím jen dva, na pudr a na tvářenku. Jsou to ovšem jen běžné, nenadchnou, neurazí, a proto bych si rád pořídil takové, které si druzí pochvalují a zpříjemnit si tím tak líčení ještě víc.
Značka štětců je zatím ještě ve fázi promýšlení, ale díky všem znalým blogerkám, jistý přehled má i osazenstvo lesa, tímto srdečně děkujeme. 

Lushí tlapky s magickým lakem 

Illamasqua zní jako jedno z tajemných slov, která jsou slyšet po setmění v lesích. Jednou z částí tvorovy duše je i cit k věcem mezi nebem a zemí. Není proto divu, že barva laku, kterou jsem si zvolil je temně fialová. Lushí tlapičky jsou zelené, doplňují celou koláž a dávají najevo, že touto kosmetikou občas také potěšíme staré duchy lesa.

Z jejich vlasů až oči přecházely

Dříve než ukončíme jarní kůru přání, nesmíme zapomenout na péči o vlasy, v tomto případě je prozatím rozhodnuto a vítězi se stávají Bed Head, který už zřejmě změnil obal a kdo ví, jestli je možné jej ještě sehnat, láska to byla, čertužel na první čuchnutí i dotek, L´oreal, šampón, kondicionér, tužidlo, profesionální řada.
Macadamia natural oil alespoň masku, to balení, ty sady, to by byl hřích to v lese nemít.



Tak to vidíte, jak to dopadá, když železnou zásobu zapomenete vynásobit dvěma, seznam pak nemaje konce, nenechá spát ani lesní tvory. Nezapomínejte tedy krát 2.




23 komentářů:

  1. děkuji ti za tvoje pravidelné sledování a milé komentáře.. jsi moc hodná :-* vážím si toho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvuj blog nejde nesledovat, to ja dekuji, ze tu jsi. :-*

      Vymazat
  2. To si tak člověk jednou brouzdá širými vodami sítě sítí... a zavane ho to do lesa. Opravdického, jarem vonícího lesa. S dovolením jsem si tu sedla do mechu a pročetla pár článků. Nemůžu jinak, než se připojit alespoň k toužení po kousku z tvorova listu přání, i mně jakožto obyčejné smrtelnici by se moc líbila třeba tvářenka a lak od Illamasqua nebo parfém Chloé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ho, honem vsichni vstavejte!!Máme vzacnou navstevu, vyklepava nejjemnejsi mech. Prosim, tady si sednete, ten je lepsi, tamten udupaly bludicky. Cim. Vas mohu pohostit? Caj? Lesni ovoce? Mlha s rosou? :-) Vite, ze nemuzete byt obycejny smrtelnik? Toho bychom sem nepustili. Upravuji seznam krat dva!! A dekujeme, ze jste se k nam pripojili, pro Vas tu bude vzdy pripraven ten nejjemnejsi mech. :-)

      Vymazat
    2. Děkuju za krásné přivítání! :-) Když jste tady v lese na mě tak hodní, to já jsem budu chodit častěji! A moc ráda... :)

      Vymazat
    3. To jsme vsichni tuze radi, snad Vas nicim nezklameme! :-)

      Vymazat
  3. Dermalogica daily exfoliant je bezkonkurenční, mám ještě mini balení z nějakého beauty boxu - přemýšlím, že si ho pořídím v plném balení. GA - Acqua di Gioia, ale Essenza se nachází na mém wishlistu též :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že takové krasavce máme společné. :-) Pouhý smrtelník si řekne, že je to zbytečné, ale to vůbec nepoznal, jak kvalitní věci to jsou. Mého nejmilejšího brášku jsem k Vánocům obdarovala Acqua di Gio Essenza v dárkové krabičce a vidím na něm, jak je spokojený.

      Vymazat
  4. To si tu hrajeme na pohádky nebo co? :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Dermalogica daily exfoliant mám z nějakého boxíku krásy a jsem s ním také moc spokojená. Je naprosto super, ale cena v plném balené už tak super není :D a Aqua di Gioia? Senzace, úžasné, chci taky! :D Skvělý list přání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za mily komentar, navstevu i za pridani:-)Je pravda, ze cena za dermalogicu je trosku vyssi, ale kdyz to pomaha, clovek si nasetri. Dnes jsem objevila přes blog, ktery rada ctu hojivy regeneracni krem, tak si ho na seznam také pripisu. Blog nese nazev Sarciny ruzove bryle :-) A ted se jdu podivat i k Tobě. :-)

      Vymazat
  6. Prosím, prosím, vyvaruj se BB krému. Nevím jak sedne tobě, ale mně dokonale zničil pleť. Teď to dávám už delší dobu do pořádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslis konkretne ten, ktery mám na seznamu, nebo celkove BB kremum? Je pravda, ze sama ted davam plet do poradku, tak nechci, aby mi něco jeste vic uskodilo. :-/

      Vymazat
    2. Já mám od Skin79 a katastrofa. Zkoušela jsem jich víc ve vzorcích a dopadla jsem hodně bídně. Koukni na nějaké diskuze, na složení, na následky ostatních. Pokud ti na pleti záleží (třeba ji máš i problematickou), obloukem bych se mu vyhnula...

      Vymazat
    3. Musim Ti tedy podekovat, pokud to tak je, dam si na to pozor. Nepouzivam uz make-upy, protoze na me pleti se nic neudrzi. Presla jsem na tonovaci krem, ale myslela jsem, ze nejaky BB z Asie by mi mohl pomoci, dle fotek a recenzi, ale jestlize mám plet, takovou, jakou mám, tedy problematickou a precitlivelou, radeji zustanu u tonovaciho kremu, nebo si poridim korektor od Biodermy. Jsi moc hodna:-*

      Vymazat
  7. ten olej do koupele na obrázku vypadá báječně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ted jestli se mi ho podari sehnat, abych ho vyzkousela. :-)

      Vymazat
  8. sice mě články o kosmetice nezajímají, ale způsob, jakým jsou články psány je mi více než blízký. Skvěle a zároveň netradičně pojmutý blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koho to vidí mé bystré oko? :-) Vy ráčíte být drahou polovičkou velmi milé a krásné Petulane, že? To mě velice těší, že styl mého psaní je čtivý a blízký. Děkuji!

      Vymazat
    2. tak tak :-) Teda až na to "velmi milé", to by jí člověk musel mít doma :D

      Vymazat
    3. Jestli ono to neni obracene, muz potrebuje pevnou ruku! Jak je zenska hodna, nedela to dobrotu.

      Vymazat

Děkuji Vám, že mi tu necháte svůj otisk, šlápotu v blátě, pár slov na kůře stromu :o)