sobota 6. října 2012

Obleč se, ať nezmrzneš !

Untitled #1

Podzimní vyvrhellovské 

Cesty vyvrhelů jsou nevyzpytatelné, tu vám nohy kráčí rovně, tu zatočí, můžou se podlomit, upadnete.
Každý je svůj i nesvůj, jak se to vezme, jak se na to podíváme. Nebude se Vám líbit, co budu psát, natož abych Vám pod nos šla já sama, ale s tím počítám. Kdo bude chtít, cestu si najde, bez urážek, bez zášti, zloby a všeho toho, co mě jako lesního tvora zcela minulo.

Nuže ... 

"Dignus est intrare"

První příspěvek je, ano samozřejmě, pro většinu nekreativní, nudný a život otravující, nic neříkající, je to všechno možné, jen ne to, co by to mělo být. 

Jak je vlastně možné, že člověk, který je ostatními označován, jako přemýšlivý, rozumný, inteligentní, nepovrchní, skromný a zodpovědný, začíná psát a hned je to o nějaké módě, možná i o kosmetice, to se přeci neslučuje s jeho přesvědčením, jelikož by ho povrchní a materialistické věci měli minout. Vypadá to tedy, že by se měl zbořit svět, protože opět porušuji zažitá pravidla. 

Víte, je to prosté, Tomáš Akvinský kdysi řekl : " Kdo všechno pochopí, všechno odpustí." Z toho všeho pramení fakt, že i přesto, jaký jsem člověk, nemám potřebu poučovat a ostatním lidem vnucovat, jací jsou a že jsou hned špatní, jenom proto, že mají jiný koníček než já. Kdo si chcete velice inteligentně a především dlouze povídat o hladomoru, chudobě, neštěstí, válkách, zpropadené ekonomické situaci a všech těch špatnostech na světě, tak jděte, prosím, jinam. Já bych také mohla vyprávět, jak se se mnou život nemazlí, jak musím vyžít z čehosi, co bylo někým nazváno "výplata" a jak mě trápí to a to a co mám vše na hrbu a nejen pár let, nýbrž už od mala, ale upřímně? Na co mi to bude? Proč se mám ještě ve svém volném čase mučit?
 Všichni ti, co hledají mouchy tam kde nejsou a nevhodně se obouvají do ostatních, asi opravdu neprožili těžkosti života, protože ty by je zocelily a daly by jim životní nadhled a pochopení. Celé je to tedy o tom pochopení a tak zanechme těžká a ubíjející téma na hlavách těch, které doopravdy baví nimrat se ve věcech, které svět nezmění.

Na to aby se změnil svět se musí změnit každý člověk sám a proto je důležité rozvíjet nejen ducha ale i tělo, aby nás tu za pár let neudupali nevzhlední a omezení tvorové. 

Tento článek věnuji Karolíně http://plum-foolery.blogspot.cz/ a Mie http://kissbookbymia.blogspot.cz/ a taky těm z Vás, na které útočili,  anonymní, omezení tvorové. I přesto, že Vás neznám osobně, Vám děkuji, za to, jaké jste, co děláte a že tenhle už tak dost zkažený svět zkrášlujete a nejen to.

A kdyby někoho zajímalo, co se tu nad článkem snaží upoutat Vaši pozornost, tak je to pár kousků, které bych jako lesní (ne)tvor, chtěla. 




8 komentářů:

  1. Ať se daří v životě i blogování :-)
    A z té Tvé inspirace bych úplně všechno!! No, možná ty kárované kalhoty až tak ne, ale jinak 100! :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. Můj první komentář a jakou z něj mám radost. Děkuji Ti, přiznám se, že těch kalhot se neumím vzdát, ještě pořád jsem jednou nohou v takovém stylu a jenom díky práci a té skryté ženské stránce se obléknu i jinak inu vyvrhel každým coulem.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc Ti fandím!!! <3 A děkuji za zmínku. Vážím si toho.

    OdpovědětVymazat
  4. To je krásné! Děkuji Ti, Mio :-* Další vážená návštěva na mém blogu, opravdu jsem ráda, že jsi našla čas a nahlédla. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. pekne napisane! nech sa ti tu paci!

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. To je milé, že ještě sem někdo vůbec zabloudí. :-)

      Vymazat

Děkuji Vám, že mi tu necháte svůj otisk, šlápotu v blátě, pár slov na kůře stromu :o)